Over ons

Wie zijn wij?

Fabrikant en groothandel in diverse materialen voor vogels.

Als een toonaangevende fabrikant en groothandel in een uitgebreid scala van hoogwaardige producten voor vogels, richten we ons op het aanbieden van innovatieve en duurzame oplossingen voor vogelliefhebbers, dierenwinkels en andere partners in de dierenbranche, waarbij we voortdurend werken aan het verbeteren van ons assortiment, klantenservice en distributienetwerk om tegemoet te komen aan de behoeften en verwachtingen van onze klanten, en streven we naar een grotere nadruk op milieuvriendelijke en duurzame praktijken in ons bedrijf.

 Ons Verleden

​​Sinds 1975

​In 1971 begon Jozef Ost als hobbyist met het maken van tentoonstellingskooien. Anderen merkten al snel zijn vakmanschap op, waardoor er vraag ontstond naar zijn kooien. In 1975 sloot zijn echtgenote, Marie Jose Breugelmans, zich aan bij het maken van voorfronten, wat een groot succes bleek te zijn. Ze besloten samen een bedrijf te starten genaamd Ost Belgium. Het bedrijf groeide gestaag en begon in 1979 met de productie van nestkastjes en houten nesten. In 1992 werd Ost Belgium omgevormd tot een NV, waarbij de zoon, Paul Ost, toetrad tot het bestuur. In de jaren 2000 begon Ost Belgium met de productie van kunststofproducten, wat een nieuwe fase in de bedrijfsevolutie markeerde. Tot op heden specialiseren we ons in voorfronten, houten nestkastjes en spuitgietproducten.

+600 producten

Familie bedrijf

Internationaal

Eigen beheer

Sinds 1975

 Onze toekomst

​​Creating happiness for our avian friends

Met de toetreding van Gert Ost tot het bestuur eind 2023 is de toekomst van de familie Ost vol enthousiasme en belofte. Zijn energie en visie beloven een dynamische impuls voor de ondernemingen van de familie, waarbij ervaring en vernieuwing harmonieus samenkomen. In de toekomst gaan we nieuwe producten lanceren en oude producten opknappen, een vernieuwde webshop introduceren en ons meer richten op internationale expansie. De erfenis van de familie Ost zal voortleven en gedijen, gedreven door een voortdurende toewijding aan excellentie en vooruitgang.

 Onze locatie

Made in Belgium

Wij zijn er trots op om al onze plastic producten, houten nestkastjes, kooien, voorfronten en vele andere items volledig in België te produceren. Nog sterker, maar liefst 95% van onze producten wordt hier vervaardigd, en we streven voortdurend naar een nog grotere mate van autonomie in onze productieprocessen. Op dit moment hebben we al 98% van onze activiteiten in eigen beheer, waardoor we maximale controle hebben over de kwaliteit, timing en efficiëntie van ons productieproces. Ons ultieme doel is om de volledige 100% van onze activiteiten intern te beheren, omdat we geloven dat dit ons in staat zal stellen om onze visie van ongeëvenaarde kwaliteit en service te realiseren, en om onze klanten te voorzien van producten die voldoen aan de hoogste normen van vakmanschap en betrouwbaarheid.